Contact Email
[email protected]

Contact Tel
052 37 01 62

PVC profielen

PVC-profielen zijn volwaardige deur of raamkozijnen. Betrouwbaar en onderhoudsvriendelijk bieden ze tevens een excellente thermische isolatie.

In samenwerking met de firma Deceuninck wordt een ruim kleurengamma gelakte profielen (Decoroc), in de massa gekleurde of bekleefde profielen (acrylfilm met structuur) verwerkt.

PVC profielen bekleven

Foiling of bekleving is een veredelingsmethode waarbij een profiel bekleefd wordt met een folie. De techniek wordt enerzijds bij raam- en deurprofielen, anderzijds bij bouwprofielen toegepast. De technische goedkeuringen benadrukken de prima kwaliteit van het eindproduct.

UV-bestendig acrylaat

Hoofdzakelijk worden houtstructuren door middel van deze methode weergegeven. Andere patronen en kleuren behoren evenwel tot de mogelijkheden:

 • Rustiek ogende houtpatronen
 • Diverse houttinten zijn mogelijk zoals donkere eik, gouden eik, mahonie, dennengroen, ...
 • Ook verschillende schakeringen kunnen: van basiskleur naar uitgesproken varianten.

Decoroc profielcoatings

Decoroc is met haar technische goedkeuringen op kleur de merknaam voor coating. Deze Europees gebrevetteerde oppervlaktetechniek die hoofdzakelijk toegepast wordt op raam- en deurprofielen zorgt voor een satijnachtige, matte look en bestaat uit een ruime waaier RAL-kleuren.

Tevens creëert deze duurzame en onderhoudsvriendelijke coating een korrelige structuur die prettig aanvoelt en geeft ze aan uw bouwproject een aparte warme uitstraling.

De coating op basis van polyurethaan en polyamide korrels wordt in een oven gehard. Tijdens de productie wordt elk gecoat profiel gecontroleerd op kleur en glans, krasvastheid, hardheid en hechting.

Profielkleuren

Dankzij de talrijke kleurmogelijkheden kunt u het uitzicht van uw ramen, deuren, schuifdeuren, luiken, veranda's... zelf bepalen

PVC meerkamerprofielen

Onze ramen en deuren zijn technische hoogstandjes! De profielen zijn gemaakt met afdichtingen en meerdere kamers, voorzien op:

 • volledige condensafvoer
 • optimale luchtcirculatie
 • minimale temperatuurweerstand tussen de isolatieruimten

Profielvormen in PVC

Metamix kan eindeloos variëren naargelang wat onze klanten wensen en verkiezen:

 • bogen,
 • rondingen
 • pastoraal uitzicht
 • klassieke stijlen
 • gewaagde vormen

Diverse stijlvormen en functionaliteiten zijn mogelijk. Zo kunnen onze pvc profielen voor ramen en deuren draaien, kiepen, schuiven en klinken.

Profiel met glas-indeling

Ook beglazing kan nagenoeg volledig naar wens gemaakt en ingedeeld worden. Ongewone glasvormen, meerdere glasverdelingen, ... ze kunnen probleemloos worden aangebracht.

Op maat van uw pvc profiel

Wij kunnen U eveneens op maat gemaakte horren aanbieden, zowel voor ramen als veranda's en indien gewenst op maat gemaakte venstertabletten.

Metamix PVC profielgarantie

Uiteraard zijn al onze ramen en deuren voorzien van inbraakvertragend veiligheidsbeslag. Als vulling voor onze voordeuren gebruiken wij ANAF-deurpanelen (www.anaf.be). ANAF biedt een uitgebreide keuze aan sierpanelen en deurvulling.